نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

ارتباط نام سايت و رتبه آن در موتورهاي جستجو


اخيرا بررسي دقيقي از مهمترين عوامل رتبه بندي (Ranking) سايت شما در اينترنت و ارتباط آن با نام سايت(Domain) و آدرس جهاني(URL) آن، صورت گرفته است. حدود 20000 ليست اطلاعاتي و 110 عامل مهم، مورد بررسي قرار گرفته است.

اين مقاله به بررسي 3 عامل مهم در ارتباط با نام سايت و آدرس جهاني آن که بيشترين تاثير را در رتبه بندي دارند مي پردازد.

آيا وجود کلمه کليدي سايت شما، در نام سايت، مهم است ؟

بله. اين عامل بسيار مهمي در رتبه بندي سايت است. به همين دليل، من شديدا توصيه مي کنم که مهمترين کلمه کليدي (keyword) سايت، در نام سايت شما وجود داشته باشد. مثلا اگر شما در سايت خود، گل مي فروشيد، در نام سايت خود از کلمه flower استفاده کنيد، مثل، www.flowermall.com يا شبيه آن.

آيا آدرس جهاني کوتاه تر، در رتبه بندي تاثير دارد ؟

بله. نامهاي کوتاه تر ، رتبه بهتري بدست مي آورند. اين عامل خيلي جالب است چون شما بدون تغيير نام سايت خود، تنها با يک طراحي مجدد سايت و انتخاب نام شاخه ها(Folder) و نام فايل فايلهاي کوتاه تر، مي توانيد رتبه بهتري بدست آوريد.

نام سايت هم در طول آدرس جهاني موثر است. خيلي از حرفه اي ها در بحث بهينه سازي براي سايت، پيشنهاد مي دهند که نامهاي طولاني شامل کلمات متعدد که به خط تيره (Dash) از يکديگر جدا شده اند استفاده شود. اين بررسي نشان مي دهد که توصيه اين افراد اشتباه بوده است. روي نام سايت کوتاه و آدرسهاي کوتاه متمرکز شويد.

آيا وجود “/” در انتهاي آدرس جهاني سايت، در رتبه بندي موثر است ؟

اين يکي از جالب ترين يافته ها است. بررسي انواع صفحات (.html, .htm, .asp, .shtml) صورت گرفت. اطلاعات بدست آمده نشان مي دهد که با تمرکز روي فايلهاي فوق، درصد زيادي از رتبه سايت از بين ميرود. اين عجيب است. همه مي دانند که .html معمول ترين خاتمه دهنده آدرس سايتها در اينترنت است، درست است ؟… خير، درست نيست !

نتيجه بدست آمده نشان مي دهد که رتبه بالاتر مربوط با سايتهائي است که آدرس جهاني آنها به يک شاخه (Directory) و نه يک فايل .html ختم مي شود. به عنوان مثال، ساختاري مثل http://www.domain.com/test/ رتبه بهتري نسبت به http://www.domain.com/test.html بدست مي آورد.

من فکر مي کنم اين نکته بسيار کليدي است. چنانچه در فکر تغيير ساختار سايت خود هستيد، خوب است که test.html را به index.html تغيير نام دهيد و آنرا در شاخه test قرار دهيد.

حالا کمي هم به عوامل کاهش رتبه، به عبارت ديگر، عوامل بد، بپردازيم.

آيا آدرس .net در رتبه بندي موثر است ؟

عجيب است که بدانيد، بر خلاف انتظار، آدرسهاي .net رتبه کمتري پيدا مي کنند. در واقع ارتباط مستقيم بين رتبه کمتر و آدرس منتهي به .net وجود دارد. قبلا فکر مي کردم نام منتهي به .net خوب است، ولي حالا از آن پرهيز مي کنم.

آيا آدرس منتهي به .html در رتبه بندي موثر است ؟

قبلا هم اشاره شد که بهتر است آدرسها، به “/” ختم شوند تا به نام فايل. اين بررسي نشان ميدهد که انتخاب نام .html باعث کاهش رتبه حتي نسبت به فايلهاي .asp و .htm مي شود. من پيشنهاد مي کنم از اين نام دوري کنيد.

سعي خواهم کرد در مقالات بعدي، ساير پارامترهاي موثر در رتبه بندي سايت شما را بيان کنم.



:: موضوعات مرتبط: همه چیز در رابطه با فروش و بازاریابی , ,
:: برچسب‌ها: ارتباط نام سايت و رتبه آن در موتورهاي جستجو ,
:: بازدید از این مطلب : 401
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

رتبه بندي سايتها توسط موتورهاي جستجو چگونه انجام مي شود؟


هر بار كه شما توسط موتور جستجو، جستجويي انجام مي دهيد، عنكبوت(spider) آن به آهستگي از ميان ميليون ها فهرست حركت مي كند و آنهايي را كه بيشتر با مورد جستجوي شما ارتباط دارند را به تصوير مي كشد .حتي ميزان اين ارتباط نيز مورد ارزشيابي قرار مي گيرد تا مرتبط ترين سايتها در ابتدا به نمايش درآيند. البته موتور جستجو همواره درست عمل نمي كند. گاهي صفحات نا مربوط به چشم مي خورند و در مواردي براي يافتن آنچه مي خواهيد بايد جستجوي بيشتري انجام دهيد. موتور جستجو در يافتن اطلاعات عمل شگفت انگيزي انجام ميدهد.

براستي موتورهاي جستجو عمل ارزش گذاري ورتبه بندي را چگونه انجام ميدهند ؟ پاسخ از اين قرار است : توسط يك گروه دستورالعملها كه الگوريتم خوانده مي شوند. هر موتور جستجو از گروه متفاوتي از الگوريتم ها استفاده مي كند، اما همه آنها از اصول عمومي خاصي پيروي مي كنند. از آنجا كه موتورهاي جستجو قصد دارند توجه مشتريان را مجددا به خود جلب كنند، تلاششان بر اين است كه نتايج جستجوي مرتبط تري را پيدا کنند.

يك راه براي دستيابي به اين هدف توجه به مكان قرارگيري و تراكم عبارات جستجو يا كلمات كليدي در يك صفحه وب است. موتور جستجو بررسي مي كند که كلمات كليدي در بخش عنوان(Title)، بخش سرآغاز(Head)، در ابتداي پاراگراف يا در متن آمده اند. فرض بر اينست كه صفحات مرتبط با کلمات مورد جستجو، اين عبارات كليدي را برجسته تر و چشمگيرتر مورد استفاده قرار مي دهند. موتور جستجو تحليل مي كند كه كلمات كليدي در مقايسه با ديگر كلمات چند مرتبه به كار رفته اند.

Meta tag ها نيزممكن است در تشخيص ارتباط نقش داشته باشند، هرچند بسياري از موتورهاي جستجو آنها را در نظر نمي گيرند و آن دسته كه به آن اهميت مي دهند، ممكن است به صورتهاي متفاوتي آنها را ارزشگذاري كنند.

امكان دارد موتورهاي جستجو، وب سايتها را بعلت Spamming جريمه يا تحريم كنند. كلمات كليدي يكنواخت و خسته كننده ، كلمات كليدي تكراري در انتهاي يك صفحه و ارايه كردن صفحه اي كه به صورت اتوماتيك مخاطب را به صفحه اي با محتواي كاملا متفاوت هدايت كند، همه اشكالي از Spamming هستند.

در پايان، موتورهاي جستجو تحليل ارتباط (Link Analysis) را نيز در مشخص كردن ارزشيابي خود به كار مي برند. با تحليل اينكه صفحات چگونه به يكديگر متصل مي شوند يك موتور جستجو مي تواند مشخص كند که آن صفحه در چه مورد است و آيا آن صفحه به اندازه كافي مهم است كه در رتبه بندي به حساب آيد يا خير؟
مهم است كه به ياد داشته باشيم , با اينكه اكثر موتورهاي جستجو از اصول يكساني پيروي مي كنند، الگوريتم هاي متفاوتي دارند. به اين دليل است كه انجام يك جستجو در موتورهاي جستجوي مختلف، نتايج بسيار متفاوتي به بارمي آورد. براي مثال ممكن است برخي موتورهاي جستجو تعداد بيشتري از صفحات وب را فهرست کنند و برخي ديگر در فاصله هاي زماني کم تر اين کار را انجام دهند.

نتيجه نهايي اينكه هيچ دو موتور جستجويي فهرست يكساني از صفحات وب ندارند. بنابراين رتبه بندي در موتورهاي جستجو ممكن است بسيار متفاوت باشد. به همين دليل طراحان سايتهاي وب، معمولا يک موتور عمده را هدف قرار مي دهند و سعي مي کنند طراحي سايت را به گونه اي انجام دهند که براي آن موتور خاص، مناسب تر باشد و رتبه بهتري داشته باشد و البته با اين کار، به احتمال زياد، رتبه در برخي موتورهاي ديگر را از دست خواهد داد. حتي برخي از طراحان ممکن است موتورهاي منطقه اي و تخصصي خاصي را هدف قرار دهند و برايشان امتياز در موتورهاي عمومي اهميت نداشته باشد.

شما بايد قبل از اعمال هرگونه تنظيمات در سايت خود، اول به اين نکته که کدام موتور جستجو را هدف قرار مي دهيد توجه کنيد سپس سايت خود را براي بدست آوردن حداکثر امتياز در آن موتور بهينه کنيد.

با توضيحات فوق، به نظر مي رسد بايد در مورد خدماتي که ادعا مي کنند سايت شما را با اندک هزينه اي در صدها و هزاران موتور جستجو در مکان مناسبي قرار مي دهند، بيشتر احتياط کرد.



:: موضوعات مرتبط: همه چیز در رابطه با فروش و بازاریابی , ,
:: برچسب‌ها: رتبه بندي سايتها توسط موتورهاي جستجو چگونه انجام مي شود؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 330
|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

يک روش ساده براي جلب بازديد کننده بيشتر


آيا به دنبال ابزاري رايگان براي برقراري روشي که بازديد کننده هاي دائم براي سايت خود داشته باشيد مي گرديد ؟
چه سوال بيهوده اي پرسيدم! اينطور نيست ؟

آيا هرگز به اين موضوع فکر کرده ايد که يک مقاله پر محتوا از چند طريق براي سايت شما بازديد کننده مي آورد ؟ يک مقاله خوب سرعت شما را در جذب بازديد کننده افزايش مي دهد.
مجموعه اي از مقالات را در سايت خود ارائه کنيد. اين راهي است که ترافيک ماه ها و حتي سالهاي متمادي براي سايت شما را تضمين مي کند.
خيلي از بازاريابها، مقالات را براي استفاده به عنوان محتواي سايت خود و يا براي ارسال به مجلات الکترونيکي (eZines) استفاده مي کنند.
همانند کوه يخ که بخش عمده آن پنهان است، عملکرد مقالات خوب براي جذب ترافيک، تنها بخشي از ارزش واقعي آنها است.
ارسال مقالات به مجلات الکترونيکي در مدت زمان کوتاهي ترافيک زيادي براي سايت شما ايجاد مي کنند که البته اين حجم ترافيک گذرا است و اگر ارسال به مجلات را کم کنيد، ترافيک هم کم خواهد شد.
خوب، پس چه کنيم تا ترافيک بالا براي ماه ها و سالها توسط مقالات تضمين شود ؟ چهار روش زير را پيشنهاد مي کنم :

1- مقالات خود را براي ليستهاي خبري (Announcement List) ارسال کنيد. با اين کار دو نشان زده ايد چون هم مجلات الکترونيکي و هم صاحبان سايتها (Webmasters) در جستجوي مقالات رايگان هستند که در سايت خود قرار دهند.

2-مقالات خود را به سايتهائي که مختص ناشرين (Publisher) و صاحبان سايتها است ارسال کنيد. من به اين سايتها مقاله فرستادم و اين موضوع را فراموش کرده بودم تا اينکه برايم نامه رسيد که کساني در حال استفاده از اين مقالات هستند و اين برايم جالب بود.

3-به صاحبان سايت که در ارتباط با نوع تجارت شما هستند پيشنهاد دهيد که از مقالات شما بصورت رايگان در سايت خود استفاده کنند.

4-هر 10 تا 15 مقاله را در قالب يک کتاب الکترونيکي (eBook) تنظيم کنيد، برايش يک نام انتخاب کنيد و در سايت خود براي استفاده همگان قرار دهيد و شاهد باشيد که چطور کتاب شما در شبکه پخش خواهد شد.

تنها با انجام اين مراحل، ترافيک لحظه اي سايت شما به ترافيک دايم و طولاني تبديل خواهد شد. به خاطر داشته باشيد که مقالاتي که دو يا سه سال قبل توليد شده اند هنوز براي کساني که آنرا نخوانده اند تازگي دارد. سعي کنيد يک سري مقالات منسجم (Campaign) ارائه کنيد و ببينيد که سايت شما با چه سرعتي محبوب خواهد شد.

منتظر چه هستيد ؟ از همين امروز شروع کنيد و از نتيجه آن لذت ببريد.



:: موضوعات مرتبط: همه چیز در رابطه با فروش و بازاریابی , ,
:: برچسب‌ها: يک روش ساده براي جلب بازديد کننده بيشتر ,
:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

از سرگيري ارتباط Google و Yahoo


همانطور که احتمالا اين اواخر خوانده ايد، Yahoo مدتی است ارتباط خود را با Google از سرگرفته است و نمايش موتور جستجوگر Google را که به Yahoo.com منتج می شود ادامه خواهد داد.

شک و شبه های بسياری در مورد اينکه آيا Yahoo اين موافقتنامه را از سر می گيرد يا خير وجود داشت به خصوص اينکه اعضای Yahoo بر اين باور بودند که ارتباط با Google مخاطبين Yahoo را پراکنده کرده است. در حقيقت Nielen/Net Ratings اخيرا برای نخستين بار تعداد مخاطبين جديد موتورهای جستجو را برای ماه آگوست منتشر کرده است. در حالی که Yahoo همچنان در تلاش است تسلط خود را بر MSN حفظ کند، بعيد به نظر می رسيد که روابطش را با يکی از بزرگترين موتورهای جستجوگر رقيب ادامه دهد در حالی که انتخاب Inktomi يا FAST رقيب محسوب نمي شوند می توانست نيازها را برآورده کند. اگر چه هنگامی که به نيروی نام و شهرت Google توجه کنيد و کيفيت موتور جستجوگرش را در نظر بگيريد، می توانيد Yahoo را برای ادامه رابطه با Google ببخشيد. چنانکه نقل است ” با دوستانت صميمی باش، با دشمنانت صميمی تر ” .

تغيير عمده

پس از ماهها تامل، در نهايت Yahoo اعلام کرد که ارتباط خود را با Google ادامه خواهئد داد شگفت اينکه استراتژی که Yahoo انتخاب کرده ورای حفظ رابطه به تنهايی است. چنانچه از دهم اکتبر نتايج فهرست Yahoo و صفحات وب Google به صورت مجزا نمايش داده نخواهد شد، در عوض ترکيب شده و اصطلاح جديد Web Matches ايجاد می کند.

اين پيوندهای وب ترکيبی از نتايج فهرست های Yahoo و Google خواهند بود اما آنچه که به نمايش در می آيد با استفاده از الگوريتمهای خود Yahoo است . اين ساختار ترکيبی با ترتيب پيشين متفاوت است که توسط آن Yahoo تنها نتايج Google را هنگامی نشان می داد که در فهرست هايش پاسخی برای مورد جستجوي طرح شده وجود نداشت. با اين پيوند جديد وب ديگر لوگوی Google در سمت چپ بالای صفحه نمايش داده نمی شود و تنها راه برای مشخص شدن اينکه نتيجه متعلق به فهرست Yahoo است اتصال به قسمتی از پايين صفحه به نام “More sites about” و يک فلش گرافيکی قرمز رنگ خواهد بود. اين عمل به مخاطبين Yahoo اجازه می دهد که از ميان فهرست Yahoo سايتهای مرتبط بيشتری را ببينند و روی مورد دلخواه شان کليک کنند .

در حالی که نتايج جستجوی جديد از الگوريتم Yahoo استفاده می کنند، بررسی های اوليه نشان داده است که اين الگوريتم به الگوريتم خود Google بسيار شبيه است و در برخی موارد يافتن تفاوتی ميان اين دو بسيار دشوار است.

تاثير بر وب سايت شما

به اين ترتيب اين تغيير برای شخصی که به دنبال جايگاه بالاتری در Yahoo است چه تفاوتی ايجاد می کند ؟ عمده ترين سوال بر اين مسئله متمرکز است که پرداخت 299 دلار برای عضو شدن در فهرست Yahoo چه سودی دارد؟ در حالی که استفاده کنندگان Yahoo از ميان فهرستی که توسط افراد ويرايش شده است عبور می کنند اغلب ترجيح می دهند از عمليات جستجو برای يافتن محصولات يا خدماتی که جويايش هستند استفاده کنند. با در ذهن داشتن اين مطلب، اغلب شرکتها قادر خواهند بود از ترافيک ارسالي از Yahoo بدون اينکه 299 دلار در سال بپردازند، استفاده کنند. اين شيوه، زمانی تنها راه بدست آوردن شانس رتبه بالا داشتن در نتايج موتور جستجوگر Yahoo بود. به اين ترتيب چرا افراد بايد پرداخت 299 دلار به Yahoo ادامه دهند در حالی که می توانند به سادگی از طريق فهرست Google به هدفشان برسند؟

البته مستقيما توسط Yahoo وارد فهرست شدن فوايدی دارد اولا فهرست شما در توضيحات و تيترهای ويرايش شده Yahoo نمايش داده می شود که عموما ساختار بهتري از نتايج Google دارند . نتايج Google توضيحات را بر اساس جايگاه کلمه کليدی در متنهای وب سايت نمايش خواهد داد. اين برای مشخص کردن ارتباط يک وب سايت حداقل با کلمه کليدی سودمند است ، اما اغلب نامرتب و نامناسب به نظر می آيد و هنگامی که نتايج Google در کنار صفحات منظم و ويرايش شده Yahoo قرار بگيرد ميزان کليک های Google کاهش می يابد. دوما عضو فهرست Yahoo بودن می تواند تاثير بسيار مثبتی بر رتبه شما در Google داشته باشد. هنگامی که Google وب سايتهايی را که با سايت شما مرتبط هستند دوره می کند يک عضو فهرست Yahoo بودن در دريافت جايگاه بالاتر در Google تاثير بسزايی دارد. انتخاب خروج از فهرست Yahoo با هدف بدست آوردن جايگاه در Google می تواند در رتبه بندی سايت شما زيان داشته باشد. اينها شرايطی هستند که کاملا تحليل نشده اند اما چنانچه مشخص است با عضو نشدن در فهرست Yahoo ممکن است شانس خود را برای رتبه بالا داشتن به مخاطره بيندازيد. در نتيجه رتبه Yahoo شما در اين فرايند زيان خواهد ديد.

تصميم گيري

Yahoo قالب جديد را برای نتايج جستجو برای چند هفته امتحان کرده است و حدس من اين است که آنها در آينده آن را کمی پيچيده ترخواهند کرد. تاثير کلی اين تغيير تا حداقل چند هفته آشکار نخواهد شد در اين ميان يک شرکت چه استراتژی بايد در پيش بگيرد ؟ 299 دلار برای فهرست Yahoo بپردازد يا به Google متوصل شود ؟ پاسخ بستگی به بودجه شما دارد. اگر شرکت شما بودجه محدود دارد ممکن است مايل باشيد با انتخاب Google ارزش فوايدی را که از عضويت Yahoo دريافت می کنيد، با از دست دادنش، درک کنيد. هرچند اگر منابع مالی داريد می توانيد همچنان از فهرست Yahoo بهرمند شويد و از اين ترديد که آيا سايت شما در اين نتايج جستجوی جديد و کامل تر Yahoo نشان داده خواهد شد يا خير، رهايی يابيد.



:: موضوعات مرتبط: همه چیز در رابطه با فروش و بازاریابی , ,
:: برچسب‌ها: از سرگيري ارتباط Google و Yahoo ,
:: بازدید از این مطلب : 397
|
امتیاز مطلب : 29
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1389 | نظرات ()