نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

سارا ناصر زاده
پژوهشگر، روان درمانگر جنسی و مشاور زوج ها

۱)قدم اول این است که خودتان را درست بشناسید و مطمئن باشید که واقعا تصمیم دارید ازدواج کنید یا نه و اگر پاسخ مثبت است به چه دلیل؟ بخاطر پول؟ ظاهر طرف مقابل؟ شخصیتش؟ یا صرفا برای اینکه از خانه پدری فرار کنید؟
کسی که خودشناسی می کند، برای زندگی خودش هدف قائل می شود، برنامه ریزی می کند، آرزوهایش را روی کاغذ می آورد و جاهای خالی زندگی اش را شناسایی می کند.
کسی که خودش را خوب می شناسد، کمتر تحت تاثیر حرف دیگران مسیر زندگی اش را تغییر می دهد و دوست دارد خودش بداند با زندگی اش چه کار می کند. به عنوان مثال، یک دختر
۱۷ ساله دوست دارد در سن ۳۰ سالگی جراح زنان و زایمان باشد، در شیراز زندگی کند ویک بچه داشته باشد.
▪ اولا این که کسی که می خواهد پزشک متخصص بشود، باید همسری انتخاب کند که شرایط بخصوص شغلی او را درک کرده و بتواند او را حمایت کند.
▪ از سوی دیگر شاید لازم نباشد او هم جراح باشد اما باید از تحصیلات دانشگاهی برخوردار باشد. در ضمن، برای چنین دختری که زودتر از
۳۰ سالگی نمی خواهد بچه دار بشود، ازدواج زودرس یا حاملگی زودرس مزیت خاصی ندارد.
▪ در ضمن اینکه دوست دارد در شیراز زندگی کند، تا حدی تکلیف خواستگاری که می خواهد او را به تبریز یا کانادا ببرد را مشخص می کند. با خودتان رو راست باشید، و در تصمیمتان راسخ باشید.


۲) مرحله دوم این است که همسر آینده تان را بر اساس خواسته ها و موقعیت فعلی خود تصور کنید. تصور کردن همسر ایده آل با توجه به آرزوهایتان نسبتا راحت است. همیشه از خودتان این سوا ل را بپرسید: «آیا من برای شخصی که به عنوان همسر ایده آل خودم تصور کرده ام، همسر ایده آلی هستم؟» خیلی ساده است. هر ترازویی دو کفه دارد. اگر می خواهید کفه طرف مقابلتان سنگین باشد، ابتدا باید کفه طرف خودتان را سنگین کنید. کسی که می خواهد با یک فرد تحصیل کرده هنردوست ازدواج کند، بهتر است خود نیز تحصیل کرده و هنر دوست باشد.


۳) در مرحله سوم باید یکسری معیارهای غربالگری اولیه برای همسریابی انتخاب کرده و آنها را آزمایش کنید. رایجترین معیارهایی که برای این منظور به کار می روند عبارتند از: تفاوت سن، تفاوت قد، تفاوت ظاهر، تفاوت تحصیلات، تفاوت طبقاتی، تفاوت قومی، تفاوت زبانی و در نهایت تفاوت دینی.
▪ نکته مهم این است: این شما هستید که تعیین می کنید یک ویژگی برایتان مهم است یا خیر. مثلا برای یک نفر ممکن است ازدواج درون قومی خیلی مهم باشد ولی برای کس دیگر اصلا اهمیت نداشته باشد.
▪ نکته دیگر این است که تفاوت آدمها در یک قالب نسبی مطرح می شود تا مطلق. مثلا به نظر یک نفر قد
۱۷۰ کوتاه است و به نظر شخص دیگری ایده آل است. پژوهش ها نشان دادند که کسانی که حرف مردم برایشان مهم است بیشتر به ظاهر طرف مقابلشان اهمیت می دهند.


۴) مرحله چهارم عبارتست از «دیدن» و «دیده شدن» برای ایجاد جاذبه اولیه. در کشورهایی که محیطهای مختلط کمتر است، پسرها ممکن است به کمک مادر و خواهرانشان برای پیدا کردن همسر مناسب متوسل شوند. ولی متاسفانه چنین امکانی برای اکثر خانمهای جوان کمتر وجود دارد. به همین دلیل توصیه من این است که محیط کار، تحصیل یا تفریح خود را به گونه ای انتخاب کنید که حداکثر احتمال ممکن را برای دیده شدن توسط همسر احتمالی آینده تان به شما بدهد. به عنوان مثال کسی که می خواهد با یک موسیقیدان ازدواج کند، یا در کلاسهای متعدد موسیقی شرکت می کند یا عضو انجمنی می شود که موسیقی دانان معمولا عضو آن می شوند. کار دیگری که می توانید بکنید این است که چند خصوصیت اصلی که برای همسر آینده تان در نظر دارید به نزدیکان و دوستان بگویید ممکن است آن ها فردی را با این مشخصات بشناسند و یا در آینده اگر با چنین کسی برخورد کنند بلافاصله به یاد شما می افتند و می توانند نقش معرف را داشته باشند.


۵) مرحله بعد یا دوست شدن با کسی است که فکر می کنید ممکن است با او ازدواج کنید یا خواستگاری کردن از این فرد است. در بسیاری از جوامع (چه شرقی و چه غربی) معمولا خواستگاری توسط جنس مرد صورت می گیرد و معمولا یک زن نمی تواند از یک مرد تقاضای دوستی و یا ازدواج بکند وگرنه به سبکی متهم می شود.
به هر حال، فراموش نکنید وقتی با کسی به قصد ازدواج دوست شدید یا از او خواستگاری کردید، فکرتان فقط مشغول ظواهر امر (مانند کافی شاپ رفتن و کادوهای رمانتیک دادن یا نحوه چای آوردن عروس خانم موقع خواستگاری و مراسم عروسی) نباشد. به اصل موضوع دقت کنید.


۶) مرحله ششم که به نظر من مهمترین مرحله انتخاب همسر است، بردن نهایت استفاده از فرصتها برای شناخت بهتر همسر احتمالی تان از طریق برقراری ارتباط کلامی یا غیر کلامی می باشد. امروزه حتی خانواده های نسبتا سنتی و مذهبی با حرف زدن و معاشرت زوجهای آینده در طول دوران نامزدی شان مخالفت چندانی ندارند.
در طول این جلسات، از طرف مقابل خود باید سوال بپرسید. سوالهای تعیین کننده.
● این سوالها از هر فرد به فرد دیگر فرق می کند اما به عنوان نمونه چهار تا پنج مورد از آنها را برایتان می گوییم:
الف) می توانید بپرسید: «هدف شما در زندگی چیست؟ سه تا از بزرگترین آرزوهای زندگی تان را بگویید».

ب ) مثلا: «هدف شما از ازدواج چیه؟ چرا می خواهید با من ازدواج کنید؟»
پ ) «من شغلم ایجاب می کند که در خارج از منزل کار بکنم. می خواستم بدانم راجع به این موضوع چی فکر می کنی؟»
ت ) « در خانه پدر و مادری شما تقسیم کارهای منزل به چه صورت بوده؟ دوست دارید در زندگی ما چطور باشد؟»
پرسیدن این سئوال ها کمک کننده است، اما فراموش نکنید که ما در دنیای ایده آل زندگی نمی کنیم، بنابراین اگر تصمیمتان بر این شد که با فردی ازدواج کنید (بخصوص برای خانم ها) فراموش نکنید حتما شرایطی را که برایتان مهم است سر عقد مطرح کرده و تعهد لازم را از همسر آینده تان بگیرید. این تنها سندی است که می تواند در صورت عدم سازش همسرتان در موارد یاد شده از شما حمایت کند.
از سوال مهمتر، ارتباطات غیر کلامی است. مثلا اینکه آیا رفتارش طوری که می خواهید با مهربانی و عاطفه هست یا نه؟ آیا آداب اجتماعی را در حدی که برای شما مهم است بلد هست اگر نه، آیا در این حد با او احساس صمیمیت می کنید که این مورد را با او در میان بگذارید؟
علاوه بر آن باید از خودتان بپرسید: از هم صحبتی با او خسته شدید یا لذت بردید؟ اینکه اگر اختلاف نظری پیش آمد می توانید با صحبت کردن مسئله را حل کنید و یا بر سرش به تفاهم برسید؟ آیا می ترسید مسئله ای را با او در میان بگذارید؟ از عکس العمل هایش در مقابل حرف ها و رفتار شما نگران می شوید؟ آن چیزهایی را که شنیدید یا دیدید وقتی به خانه برگشتید، روی کاغذ بیاورید، زیرا برای مرحله آخر یا هفتم باید از آنها استفاده کنید.

 

۷) مرحله آخر جمع بندی وضعیت و گرفتن تصمیم مناسب است. در زندگی هر کسی حداقل یک فرد معتمد وجود دارد. نسبت آن شخص مهم نیست. عقل و تجربه اش مهم است. باهم صحبت کنید و مجموع شرایط را برایش بگویید و بخواهید وضعیت را از دید خودش ارزیابی کند.
سعی کنید در ارائه مشاهدات و شنیده هایتان منصف باشید و به اصطلاح سانسور نکنید. بعد با خودتان خلوت کنید. تمام نظرات و تفکرات را کنار هم بچینید و جنبه های مثبت و منفی ازدواج با این فرد را کنار هم مقایسه کنید. آیا جنبه های مثبت به جنبه های منفی می چربند؟ آیا چیزی در نکات منفی هست که خیلی برا یتان مهم باشد و بخاطرش بخواهید از طرف بگذرید؟ ممکن است چیزهایی را که شنیدید قبول نداشته باشید که ایرادی ندارد. هرکسی نظر خودش را دارد، ولی در نهایت این زندگی شماست. تصمیم آخر را خودتان بگیرید و آن را به پدر و مادرتان اعلام کنید.
می توانید وقتی نتیجه تصمیمتان را به پدر و مادرتان می گویید دلایل خودتان را هم بگویید که بدانند این تصمیم را عاقلانه گرفتید و جوانب آن را سنجیده اید.
مراحل بالا توصیف یک فرایند عقلانی و منطقی بود. ازدواج در زندگی فرد یک تصمیم خیلی مهم است. ازدواج موفق می تواند تمام توانایی های بالقوه فرد را شکوفا کند و ازدواج نا موفق می تواند منابع غنی درون وجود یک نفر را به صفر برساند. هستند کسانی که فقط از روی احساسشان ازدواج کردند و خوشبخت شدند ولی تعداد کسانی که خوشبختند و این تصمیم را با چشمهای باز و با در نظر گرفتن همه جوانب گرفتند بیشتر است



:: موضوعات مرتبط: آموزش كامل مسايل جنسي قسمت پنجم , ,
:: برچسب‌ها: یافتن همسر مناسب ,
:: بازدید از این مطلب : 106
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

 

رابطه زناشویی به منزله ی نوعی گذرگاه احساسی به شمار می رود که به واسطه ی آن می توانید هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی با شریک زندگی خود ارتباط عاطفی برقرا کنید.

در آغـاز همسرتـان خیـلی جـذاب و فریبنده جلوه می کنـد. شما نمی توانید برای یک لحظه هم دوری او را تحمل کنید و تـمایـل داریـد کـه همـواره در کـنـار او بـاقی بـمـانـیـد. با او احساس آرامش، و امنیت می کنید و تصور میکنـید کسـی هسـت کـه از صمیـم قلب دوستـتان بـدارد؛ اما چیزی نمی گذرد که یک دفـعه هـمه چیز تغییر می کند.

 

پس از گذشت مـدت زمـان کـمی احسـاس مـی کنـید که همسرتان سرد شده و علاقه ی خود را به برقرای ارتـباط زناشویی با شما از دسـت داده اسـت. شمـا هـنوز هـم هـمـان احساس اولیه را نسبت به او دارید و می خواهید با هم همانگونه مهربان باشید، اما احساس می کنید که تغییراتی در وجود او رخ داده و دیگر مانند روزهای گذشته به گرمی از شما استقبال نمی کند. در این حالت با تعجب از خودتان سوال می کنید: “چه اتفاقی افتاده؟”

نقش رابطه ی زناشویی در زندگی مشترک
رابطه زناشویی به منزله ی نوعی گذرگاه احساسی به شمار می رود که به واسطه ی آن می توانید هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی با شریک زندگی خود ارتباط عاطفی برقرا کنید. با اتکا به آن پیوندهای عاطفی میان شما دو نفر عمیق تر شده و نزدیکی و صمیمیت بیشتری احساس خواهید کرد. حتی می توان گفت که  رابطه زناشویی مانند چسبی است که سبب بهم متصل نگه داشتن زوجین می شود. شاید برخی از افراد مخالف نظر من باشند، اما من معتقدم که اگر هر دو نفر در  رابطه زناشویی به اوج لذت خود دست پیدا کنند، همین عامل سبب می شود که احساس نزدیکی بیشتری پیدا کرده و نه تنها حس زناشویی در میان آنها قدرت بیشتری پیدا می کند، بلکه احساس دوستی نیز به اوج خود برسد.

رشد یک چنین رابطه ی دوستانه ای میان خانم و آقا سبب می شود که ارتباط آنها از ثبات و دوام بیشتری برخوردار شود. به مرور زمان که سن افرا بالاتر می رود، و نیازهای جسمانی آنها تغییر پیدا می کند، همین پیوند دوستانه است که سودمند واقع شده و از زوال رابطه جلوگیری بعمل می آورد. سکس تنها عاملی است که ارتباط زناشویی را از سایر روابط دیگر مجزا می سازد. زندگی مشترک بدون وجود صمیمت جنسی دیری نمی پاید و به مرور زمان کمرنگ و کمرنگ تر شده و نهایتاً نیز از بین خواهد رفت.

چرا نباید از ارتباط جنسی به عنوان ابزاری برای مجازات استفاده کرد؟ امتناع از برقرای  رابطه زناشویی در حقیقت بیانگر نوعی اعمال قدرت است. می توان گفت که زوج یا زوجه این کار را به دلیل حس خشونت و عصبانیت زیادی که احساس میکند، انجام می دهد. کسی که برای مجازات طرف مقابل از برقراری رابطه ی جنسی خودداری می کند، در واقع قصد دارد اثبات کند که چیزهای زیادی برای گفتن دارد. البته با وجود تمام کارهایی که انجام می دهد، نه تنها نمی تواند طرف مقابل را مجاب به پذیرش خواست هایش نماید، بلکه در وجود او تخم کینه، کدورت، و نفرت نیز می کارد.

این قبیل افراد تصور می کنند که اگر در زمینه جنسی دست بالاتری داشته باشند، در نتیجه قدرتشان نیز در کل رابطه به طرف مقابل می چربد. در این حالت شما در مقام کسی قرار می گیرید که همیشه باید شروع ارتباط جنسی را از طرف مقابل طلب کند. در یک چنین شرایطی همسرتان هیچ کاری انجام نمی دهد جز خودنمایی. آنوقت تمام الزامات برای ایجاد ارتباط صمیمی و دوستانه می افتد به گردن شما. در این حالت کسیکه از سکس خودداری می کند، نسبت به سایر مسائل نیز بی اهمیت می شود و مسئولیت هیچ یک از مشکلاتی را که در رابطه با زندگی مشترک اتفاق می افتد، به عهده نمی گیرند؛ و اگر نهایتاً هم ازدواج شما به مشکل برخورد کرده و به پایان برسد، وی انگشت اتهامش را به سوی شما نشانه رفته و بجز شما شخص دیگری را به عنوان مقصر اصلی این نابودی نمی شناسد.

 

عواقب خودداری از رابطه زناشویی
خودداری از برقراری ارتباط جنسی به ویژه از سوی کسی که در ابتدای رابطه با شما عهد بسته که تا آخر عمر دوستتان بدارد و موجبات آرامش و امنیتتان را فراهم آورد غیر قابل تحمل بوده و سبب ویران شدن بنیان ارتباط می شود. شاید طرف مقابل احساس کند که به اندازه کافی خوب نیست که همسرش تمایلی به برقراری ارتباط جنسی با او ندارد، شاید تصور کند به اندازه کافی زیبا، جذاب، گرم و رضایت بخش نیست. یک چنین کاری سبب رشد عقاید منفی در ذهن او می شود و ارزش های انسانی اش را زیرسوال می برد

در برخی موارد حتی احتمال افسردگی، و ناامید ی نیز وجود دارد. گاهی اوقات فرد خیلی پیش از آنکه موعدش از راه برسد پیر می شود و احساس شرمندگی سراسر وجودش را در بر می گیرد. حس بدی به او دست می دهد چراکه احساس می کند حتی همسرش هم هیچ گونه تمایلی به او ندارد. همین حزن و اندوه باطنی و حس شرمندگی سبب می شود که او نتواند مشکلاتش را با کس دیگری درمیان بگذارد. او به جایی می رسد که خودش را در دریای مشکلات، غرق شده فرض می کند و هچ گونه پشتیبانی را نیز در کنار خود نمی بیند و احساس می کند حتماً خودش یک مشکلی دارد.

نجات زدگی مشترک عاری از ارتباط جنسی تنها راه نجات فرار از یک چنین رابطه ای است. من به ندرت به افراد توصیه می کنم که طلاق تنها گزینه ای است که می تواند مشکلات آنها را حل نماید. در این مورد خاص، تجربه به من اثبات کرده که باز هم جای امیدواری وجود دارد. ابتدا می بایست هر گونه اعتقاد بدی که نسبت به خودتان دارید، مانند: شرمندگی، ناامیدی، افسردگی و … را دور بریزید و از دایره ی منفی بافی ها فرار کنید. زمانی که موفق شدید با خودتان کنار بیایید، یک رواندرمانگر پیدا کنید تا در طی جلسات مشاوره ی دوره ای، قدرت از دست رفته تان در زندگی مشترک را مجدداً به شما بازگرداند. شاید انجام این کار قدری دشوار باشد اما با صرف وقت و همچنین تلاش مکرر، دو مرتبه می توانید حس تمایل جنسی را در شریک زندگی خود ایجاد کنید و گرمای گذشته را به رابطه باز گردانده و عشق آتشین روزهای اول را از سر بگیرید.



:: موضوعات مرتبط: آموزش كامل مسايل جنسي قسمت پنجم , ,
:: برچسب‌ها: رابطه زناشویی ,
:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی

 

راهکار هایی برای کاهش میل جنسی وشهوت

۱- خود را به ورزش و کار و فعالیت های زیاد سرگرم کنید، ورزش و کار در کاهش ظغیان غریزه ی جنسی اثر فوق العاده سودمندی دارد، و به همین علت است که معمولا ورزشکاران و آنهائیه در زندگی فعالیت های سنگین دارند، گاهی دیرتر ازدواج می کنند و نیز کمتر از فشار جنسی آسیب می بینند .
۲- گردش و تفریح و کوهنوردی، از عواملی است که برای کاهش شهوت و تسکین نیروی جنسی نقش موثری دارد .
۳- مسافرت که خواه ناخواه در اخلاق و روحیات انسان تحولاتی به وجود می آورد، غریزه جنسی را نیز تسکین می بخشد .
۴- مطالعه، علاقه به کارهای فکری ، سرگرمی های هنری و خواندن سرگذشت قهرمانان علمی انسان را تا اندازه زیادی از شعاع خود خارج می کند و سرانجام این سرگرمی و آشنائی های روحی باعث کاهش نیروی جنسی می گردد.
۵- صبر و بردباری، اعتماد به نفس، استقامت و پایداری و ایمان و تقوا ، سنگرهای بزرگ روحی هستند که می توانند به انسان مدد بخشند و او را از لغزش و شکست حفظ نمایند .

قرآن کریم می فرماید : « آنان که وسائل زناشوئی ندارند، باید عفت و پاکی را پیشه سازند، تا اینکه خدا از فضل خود آنان را بی نیاز گرداند …» (سوره نور آیه ۳۳ – تفسیرالمیزان ج ۱۵)

وقتی غریزه جنسی به سراغ کسی می آید و او را رنج و عذاب می دهد، اگر صبر و بردباری کند و خود را آلوده ننماید، اضافه بر اینکه آبروی خود و دیگران را حفظ کرده، به یک مقام معنوی هم دست یافته است .

امیرالمومنین علی (ع) می فرماید : «صبر دو گونه است، صبر در مصیبت که نیکو و پسندیده است و صبر در مقابل گناه و نافرمانی خدا، که از صبر اول شایسته تر و نیکوتر است» (سفینه ج ۲ ص ۵) اما کسیکه زیر فشار شهوت واقع شده، چنان چه خود را از دست بدهد و ارزش معنوی خود را نادیده بگیرد ، خدای بزرگ می فرماید : « هر بنده ای دنبال میل و هوس خود رود و خواسته و فرمان مرا نادیده بگیرد در کارهای دنیایی او نیز پریشانی و اضطراب به وجود می آید »

۶- ششمین راه تسکین غریزه جنسی این است که از دیدن فیلم ها ، عکس ها ، بدن های عذیان زنان و خلاصه از دیدن مناظر شهوت انگیز جدا خودداری فرمایید. زیرا « هر آنچه دیده بیند دل کند یاد »

در روایت آمده است : «از نگاه به نامحرم بپرهیزید، زیرا نگاه در قلب تخم شهوت مکی افشاند !»

۷-غذاهای گرم مثل شکلات و…کمتر مصرف کنید
۸-حرارت زیاد در رختخواب هم موثر است( منظور اینکه باعث افزایش میل جنسی میشود)
۹-.از حضور در مکان هایی که باعث تحریک شما میشود تا حد امکان خودداری کنید ودر صورت حضور نگاه خود را کنترل نمایید
۱۰-سعی کنید به هنگام خواب شکم شما بیش از حد معمول پر نباشد
۱۱-از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان اجتناب کنید
۱۲- از نگاه کردن به مناظر، فیلم ها و تصاویر تحریک کننده جدا” خودداری کنید و به محض مواجه شدن با این امور چشم خود را بسته و یا به زمین و یا آسمان نگاه کنیددوستان انقدر اینترنت مطالب خوبی داردکه لزومی ندارد تصاویر منحرف را نگاه کنید
۱۳- از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسی و حتی شوخی های جنسی وتحریک کننده و فکر کردن در این امور جدا” پرهیز کنید
۱۴-از خوردن موادغذایی که محرک است مانند : خرما، پیاز، فلفل ، تخم مرغ ، گوشت قرمز،غذاهای پرچرب ، حتی المقدور اجتناب و به میزان ضرورت اکتفا کنید
۱۵–قبل از خواب حتما” مثانه خود را تخلیه نمایید

۱۶-هیچ گاه بدن عریان خود را در آینه نگاه نکنید
۱۷- از دست ورزی اندام جنسی خود اجتناب کنید و به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی دست ورزی نکنید مخصوصا هنگامی که در رختخواب هستید
۱۸- هرگز به رونخوابید
۱۹-به منظور تخلیه انرژی زاید بدن به طور منظم و زیاد ورزش کنید
۲۰- هیچ گاه بیکار نباشید و برای اوقات فراغت خود برنامه داشته باشیدو آن را با مطالعه ، ورزش ، زیادت عبادت کتاب و …پر کنید
۲۱- هرگز در مکانی خلوت و تنها و دور از نظر دیگران نباشید
۲۲- هرگاه مورد هجوم افکار جنسی واقع شدید، در مکان خلوت و دور از نظر دیگران بسر نبرید بلکه در مجالس عمومی وارد شوید و در آنجا به سر برید بهترین روش پیشنهادی در این حالت این است که به دوستانتان تلفن زده وبا انها مدتی صحبت کنید
۲۳- هفته ای یکی دو روز روزه مستحبی بگیرید و اگر توان آن را ندارید روزه اخلاقی بگیرید؛ یعنی ، میزان صرف غذا را کاهش و فاصله هر وعده غذا را افزایش و تعداد دفعات غذا راکاهش دهید و به حداقل خوراک اکتفا کنید
۲۴- با نامحرم رفتار متکبرانه داشته باشید و از سخنان ملایمت آمیز با آنها خودداری کرده واز نرمی و لینت در کلام با آنها اجتناب ورزید
۲۵- هیچ گاه با نامحرم و جنس مخالف در مکان خلوت و دور از نگاه دیگران باقی نمانید، حتی برای آموزش و …
۲۶- قرآن زیاد بخوانید و درباره معانی آیات آن فکر کنید
۲۷-.تا قبل از اینکه شما را خواب نگرفته به رختخواب نروید (سعی کنیدزمانیکه میخواهید به رختخواب بروید با خواندن کتاب یا تماشای تلویزیون افکارجنسی را از خوددور کنید).به محض بیدار شدن رختخواب را ترک کنید
۲۸-.اگر قصد استحمام داریدو مورد حجوم افکار جنسی واقع هستیداز استحمام خودداری کنید

اگر با انجام روش های فوق بازهم مورد تهاجم شهوت جنسی قرار گرفتید حتما با پزشک مشورت کنید



:: موضوعات مرتبط: آموزش كامل مسايل جنسي قسمت پنجم , ,
:: برچسب‌ها: کاهش میل جنسی وشهوت ,
:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 دی 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تاجر ایرانی
کاهش سن بلوغ و مسئولیت سنگین والدین

 

دسترسی کودکان و نوجوانان به موبایل و اینترنت و در پی آن کاهش سن بلوغ مسئولیت والدین را برای تربیت فرزندانی سالم سنگین‌تر کرده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس حدود یک ماه پیش بود که غلامعلی افروز رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور هشدار داد: میانگین سن بلوغ دختران به 9،5 سال و پسران به 12سال رسیده است.
هشدار دیگر رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور این بود که در تهران 10 درصد پسران زودتر از دختران یعنی زودتر از سن 9،5 سالگی بالغ می‌شوند که در صورت صحت، بسیار با اهمیت است.
اینکه از بین عوامل اجتماعی و خانوادگی کدام عوامل در بروز این پدیده بیشتر موثر هستند؛ پدران و مادران چه نقشی درایجاد آن دارند؛ چه خطراتی در پیش است و راهکارهای برخورد با این مسئله کدام است موضوعاتی است که به دنبال پاسخ آنها برآمدیم.
غلامعلی افروز، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور می‌گوید: نگاه‌های نفسانی جنسی در جامعه بیشتر شده و این در حالی است که میانگین سن بلوغ جنسی در کشور کاهش یافته است به طوری که قبلاً در پسران 15 سال و در دختران 14 سال بود اما در حال حاضر میانگین بلوغ جنسی دختران 9.5 سال و پسران 12سال است و البته 10 درصد پسران زودتر از دختران در شهر تهران بالغ می‌شوند.
افروز اضافه می‌کند: هزاران پسر در دبستان بلوغ جنسی را تجربه می‌کنند که باید در نظر داشت در بلوغ جنسی تغییر الگوی تغذیه، استفاده از فضای مجازی و استفاده از برخی مواد تحریک‌آمیز به عنوان مثال در شامپوها مهم است و مربیان مدارس باید به این موضوع بها دهند.

*
اطلاعات کودکان درباره مسائل جنسی به صورت تصاعدی افزایش یافته است
احمد محیط ،مدیر گروه ادبیات و روانپزشکی انجمن جهانی روانپزشکی نیز در این زمینه می‌گوید: اطلاعات کودکان در زمینه مسائل جنسی و سن بلوغ به صورت لگاریتمی افزایش یافته است و این اطلاعات به نوعی حس جنسی را در کودکان افزایش می‌دهد.
وی می‌افزاید: در حال حاضر اطلاعاتی که در اختیار کودکان در زمینه مسائل جنسی می‌رسد نسبت به گذشته افزایش یافته است لذا میزان ذخیره مغزی در زمینه مسائل بلوغ زیاد شده و این اطلاعات وقتی انبوه می‌شوند حس‌های کاذبی را در کودکی که به سن بلوغ نرسیده‌اند، ‌برمی‌انگیزد.
محیط تصریح می‌کند: اما اینکه بلوغ از نظر زیست‌شناسی یعنی پیدایش مو در صورت مرد و تغییرات شکل بدنی در زن همراه باشد، مسئله‌ای است که بعیدتر به نظر می‌رسد اما نکته‌ای که می‌توان روی آن اذعان داشت این است که تغییرات در وضع تغذیه که بدون تردید نسبت به نسل‌های قبل بهتر شده است ممکن است در جلو انداختن سن بلوغ تاثیر داشته باشند.
این متخصص روانپزشکی خاطرنشان می‌کند: کیفیت تغذیه از عوامل تعیین‌کننده رشد جامعه است که از نظر بالارفتن پروتئین و ویتامین‌ها بهتر شده و این تاثیرات در میزان زودرس شدن سن بلوغ اثراتی دارد.
وی می گوید: افزایش اطلاعاتی که در اختیار کودکان به کمک مسائل ارتباط رسانه‌ای در خصوص سن بلوغ می‌رسد به صورت لگاریتیمی افزایش یافته است و همچنین تغییر شکل بحث‌ها در درون خانواده و در بین بچه‌ها که باز هم منشاء آن رایانه‌ها و رسانه‌های الکترونیکی هستند، آگاهی‌های کودک را در این زمینه بالا برده که با این وجود حسی جنسی در کودکان افزایش می‌یابد.
محیط یادآور می شود: اساس رابطه با فرزندان باید دوستی باشد و از همین طریق با فرزند خود به فعالیت‌های رایانه‌ای و اینترنت بپردازند و از طرف دیگر آنها را شریک و تنظیم‌کننده برنامه در کل خانواده بدانند که این موضوع روی آنها اثر می‌گذارد لذا اینکه گفته می‌شود اصلاً حق نداری این کار را بکنی یا دنبال این موضوع بروی اثری نخواهد داشت.
از آنجایی که این موضوع از نظر مسئولان وزارت بهداشت یک موضوع مربوط به تخصص غدد است. عباسعلی ناصحی، رئیس اداره کل سلامت روان وزارت بهداشت اظهارنظر درباره آن را به اداره غدد وزارت بهداشت واگذار کرد.

*
کاهش سن بلوغ باید بررسی شود
شهین یاراحمدی، رئیس اداره غدد وزارت بهداشت در این زمینه اظهار داشت: برای اینکه این پیش‌فرض که سن بلوغ کاهش یافته است باید کار تحقیقاتی انجام شود و در آن افرادی که به رسانه‌هایی مانند رایانه و موبایل دسترسی دارند با افرادی که دسترسی ندارند مقایسه شود.
وی می‌افزاید: بدون مدارک علمی نمی‌توان در این زمینه صحبت کرد البته ممکن است برخی دانشگاه‌های این تحقیق را انجام داده باشند.

*
کسب اطلاعات درباره مسائل جنسی، سن بلوغ را کاهش می‌دهد
حسین دلشاد، معاون پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: کسب اطلاعات درباره مسائل جنسی موجب کاهش سن بلوغ می‌شود اما شروع بلوغ قبل از 5 سالگی غیر طبیعی و نشانه بیماری است.
وی می‌افزاید: به طور کلی پدیده رشد و نمو و بلوغ پدیده‌های فیزیولوژیک هستند که سن به خصوصی دارند و در دخترها در سن حدود 7 تا 8 سالگی و در پسرها در سن 8 تا 9 سالگی اولین علائم بلوغ ظاهر می‌شود.
به گفته وی دختر‌ها در سن 14 تا 15 سالگی و در پسرها در سن 15 تا 16 سالگی فرآیند بلوغ تکمیل می‌شود لذا به طور معمول چون بلوغ 5 مرحله دارد از مرحله یک تا 5 حدوداً 4 تا 5 سال طول می‌کشد تا فرد به بلوغ کامل برسد.
دلشاد اذعان می‌کند: نژاد، ژن و مسائل ‌محیطی در این مسئله تاثیرگذار است به طوری که اگر پدر و مادری بلوغ زودرس داشته باشند احتمال اینکه پسر یا دختر این خانواده نیز بلوغ زودرس داشته باشد وجود دارد البته برعکس آن هم دیده شده است. همچنین مسائل محیطی مانند آب و هوا در سن بلوغ تاثیر زیادی دارد به طوری که به عنوان مثال در جنوب ایران شروع بلوغ به علت گرما از مناطق سردسیر زودتر اتفاق می‌افتد.
این فوق تخصص غدد ادامه می‌دهد:‌ موضوع بعدی که در این زمینه اهمیت دارد تغذیه است و افرادی که تغذیه بهتری دارند به علت اینکه فرآینده‌های فیزیولوژیک به موقع انجام می‌شود سن بلوغ آنها زودتر اتفاق می‌افتد به عنوان مثال اگر به روند شروع سن بلوغ در تمام کشورهای دنیا نگاه کنیم متوجه می‌شویم که این روند سیر نزولی داشته است. به طوری که ممکن بود سن شروع بلوغ در 50 سال آینده در دخترها 10 تا 12 سال باشد که این میزان در حال حاضر به 7 تا 8 سال رسیده است.
وی ادامه می‌دهد: شایع‌ترین علت بلوغ زودرس مسائل ژنتیکی است اما در دسترس بودن مطالب مربوط به مسائل سن بلوغ در بین کودکان می‌تواند موجب تحریک غدد جنسی فرد شده و روی کاهش سن بلوغ اثرگذار باشد.
اما در این بین کارشناسانی هم هستند که به نوعی مخالف این موضوع هستند و کاهش سن بلوغ را کارشناسی نمی‌دانند.

*
سن بلوغ جنسی کاهش نیافته است
پرویز مظاهری، دبیر انجمن روانپزشکان ایران می‌گوید: سن بلوغ جنسی با کارکرد غدد جنسی ارتباط دارند و ربطی به میزان اطلاعات نوجوانان در زمینه مسائل سن بلوغ ندارد به همین علت سن بلوغ کاهش نیافته است.
وی اضافه می‌کند: بلوغ فرایندی است که 3 مرحله جسمی، روانی و اجتماعی دارد و بلوغ جسمی وقتی است که صفات ثانویه جنسی آغاز می‌شود که بر اساس آن در پسرها دورگه شدن صدا و درآمدن موهای زاید و در دخترها تغییر در اندام از مهمترین این تغییرات است.
مظاهری تصریح کرد: بلوغ جسمی در دخترها از 9 سالگی تا 13 سالگی طول می‌کشد و بر اساس تغذیه و مکان جغرافیایی فرد این میزان تغییر می‌کند به طوری که در مناطق گرمسیر و تغذیه خوب، بلوغ زودتر اتفاق می‌افتد.
وی یادآور شد: میانگین سن بلوغ دختران 11 سالگی است و در پسرها از 12 تا 13 سالگی تا 15 سالگی ممکن است طول بکشد که این بلوغ، بلوغ جسمی است.

*
تزریق هورمون به دام‌ها در کاهش سن بلوغ افراد تأثیرگذار است
فربد فدایی، مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی هم با بیان اینکه سن بلوغ ربطی به اینترنت و موبایل ندارد گفت: مصرف غذاهای دامی به علت تزریق مواد هورمونی به دام‌ها در تغییر و کاهش سن بلوغ افراد تاثیرگذار است اما استفاده از اینترنت در این زمینه نقشی ندارد.
وی ادامه می‌دهد: نباید همکاران روانشناس در مورد مسائل بیولوژیک از جمله سن بلوغ که جنبه روانشناختی دارد و بررسی آن به منابع دقیقی نیاز دارد اطلاع‌رسانی کنند و اطلاع‌رسانی در این زمینه باید صرفاً از طریق وزارت بهداشت انجام شود.
این موضوع با وجود اینکه مورد اختلاف کارشناسان است ولی یک موضوع مسجل دارد و آن این است که دسترسی کودکان و و نوجوانان به اینترنت موبایل بسیار آسان شده و پدر و مادر در این مورد نقش اساسی دارند تا اثرات مخرب این وسایل را کاهش دهند.

*
کودکانی که خلاء عاطفی دارند به سراغ موارد غیر اخلاقی اینترنت می‌روند
غلامعلی افروز، رئیس سازمان نظام روانشناسی ایران می‌گوید: در زمان حاضر امکان ایجاد مانع اساسی برای تعاملات مجازی کودکان و نوجوانان در اینترنت برای والدین تقریباً محال است. این تعاملات مجازی دیگر می‌تواند حتی در موبایل نوجوان یا همکلاسی‌اش خلاصه شود لذا امکان منع آن وجود ندارد.
وی می‌افزاید: بررسی‌ها نشان می‌دهد برای اینکه از این ابزارهای موجود استفاده مناسب شود مهمترین راه ارتباط عاطفی والدین با فرزند است که باید به اوج برسد و پدر و مادر محبوب بچه‌ها شوند. برای این کار باید پدر، مادر را محبوب فرزند و مادر، پدر را برای بچه محبوب کند.
افروز تصریح می‌کند: اگر این وابستگی امن ادامه یابد و هر دوی والدین محبوب فرزند شوند دیگر لازم نیست حرفی زده شود و ناخودآگاه بیشترین ارتباط کلامی را با فرزند، پدر و مادر خواهند داشت و هر جا که بچه زندگی کند مصونیت فرهنگی ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور ادامه می‌دهد: لازمه مصونیت فرهنگی مصونیت عاطفی است و مقدمه مصنونیت عاطفی دلبستگی عاطفی فرزند به پدر و مادر است مثلاً خانم به بچه‌اش بگوید که پدرت بهترین بابای دنیاست و مرد به فرزندش بگوید که مادرت بهترین مادر است اما اگر زن و شوهر با هم با زبان تهدید و تحقیر صحبت کنند فرزند به هیچ کدام دل نمی‌بندد و در نهایت به کسی دل می‌بندد که در بیرون از خانواده پیدا می‌کند.
وی اضافه می‌کند: بچه‌هایی که در محیط امن خانواده، بزرگ و تکریم می‌شوند آسیب‌پذیر نمی‌شوند چرا که امیر‌المومنین علی (ع) فرمودند: "هر کس شخصیت خویش را شریف بدارد از گناهان و لغزش‌ها مصون می‌ماند ".
افروز اذعان می‌کند: تکریم فرزند این است که اسم بچه را با خانم و آقا صدا بزنید و همین طور همسران نیز باید همین‌گونه در مقابل بچه‌ها با هم صحبت کنند اگر پدر و مادر برای فرزند محبوب شدند فرزند عاشق خانواده می‌شود و در آن خانواده آرامش می‌گیرد، اگر این کار انجام شد معضلات اینترنتی رنگی نخواهد داشت چرا که بچه‌هایی به سراغ موارد غیراخلاقی اینترنت می‌روند که خلاء عاطفی دارند و پدر و مادر خود را دوست ندارند.

 

 

منبع: سلامت نیوز – salamatnews.com


:: موضوعات مرتبط: آموزش كامل مسايل جنسي قسمت پنجم , ,
:: برچسب‌ها: کاهش سن بلوغ , بلوغ جنسی ,
:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 دی 1389 | نظرات ()